sábado, 30 de junio de 2012

Тиквички с пилешко месо





2 тиквички
1 глава лук
200 гр. гъби
250гр. пилешки гърди
3 яйца
200 гр. сирене Крема
100 гр. кашкавал
2 домата
сол, чубрица, чесън на прах
къри, кимион, черен пипер
олио

Нарязваме на ситно лука, гъбите и пилешкото месо и ги запържваме в малко олио. Сваляме от котлона и оставяме леко да се охлади.Разбиваме яйцата  със сиренето и изсипваме сместа към месото.Подправяме с подправките. Измитите тиквички нарязваме на тънки и дълги ивици и ги подреждаме в намазнена тавичка, така че половината да покриват дъното,а другата им половина да излиза извън тавата. В средата изсипваме сместа с месото и покриваме отгоре с тиквичките.Посоляваме и поръсваме с малко олио. Печем на 220С около 30 минути. Нарязваме доматите на шайби и ги нареждаме върху тиквичките.Поръсваме с кашквала и запичаме още 10 минути.
  Сервира се топло или студено.:)