jueves, 19 de julio de 2012

Шоколадова торта



За блата:

10 яйца
150 гр. масло
200 гр. захар
300 гр. брашно
2-3 с.л.какао
1 бакпулвер

За крема:

1 пудинг шоколад Dr. Oetker
450 мл. прясно мляко
120 гр. захар
100 гр. шоколад
2 с.л. какао
200 мл. течна сметана

За сиропиране- 1 бурканче сладко от кайсии разредено сс вода

Разбиваме белтъците на сняг с малко захар.Отделно разбиваме маслото с останалата захар и прибавяме жълтъците 1 по 1.Прибавяме брашното,бакпулвера и какаото и разбиваме добре.Смесваме с белтъците.Готовата смес изсипваме в намазнена и набрашнена тава и печем на 180С около 35-40 минути.Оставяме да изстине и разрязваме на 2 блата.

За крема разбиваме сметаната с малко захар.Отделно приготвяме пудинга според указанията,като прибавяме шоколада ,докато е още горещ.Оставяме да изстине напълно.Смесваме сметаната ,пудинга и какаото в един крем.

Разреждаме сладкото от кайсии с вода и го загряваме.С него сиропираме първия блат.Отгоре мажем с крема и слагаме втория блат.Сиропираме и него и отгоре изсипваме останалия крем,Оставяме в хладилника да стегне и украсяваме по желание.