domingo, 17 de junio de 2012

Крем със шоколад




500 мл. течна сметана
150 мл. прясно мляко
200 гр. бял шоколад
50 гр. млечен шоколад
1п. cuajada + 50 мл прясно мляко
2 белтъка
3с.л. захар
40мл. вода

Смесваме сметаната и прясното мляко и ги слагаме на котлона . Прибавяме белия шоколад и бъркаме докато се разтопи. Разтваряме пакетчето cuajada в прясното мляко и го прибавяме към млечната смес. Бъркаме докато заври и сваляме от котлона. Половината го разсипваме в чаши и оставяме в хладилника леко да се стегне. В другата половина прибавяме млечния шоколад. Изсипваме в чашите върху белия крем. Оставяме 30 минути в хладилник. През това време приготвяме белтъчния крем. В тенджерка слагаме водата и захарта да заври и варим около 5-7 минути, до сгъстяване на сиропа. Разбиваме белтъците на сняг и при непрекъснато бъркане прибавяме врелия захарен сироп .Разбиваме още 5 минути  и с шприц слагаме крема в чашите.Украсявме по желание.