sábado, 9 de junio de 2012

Сладкиш с локумен крем



За тестото:
  • 150 г масло (меко)
  • 2 бр. яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 450 г брашно с набухвател
  • 2 ванилии
За крема:
  • 150 г цветен локум
  • 400 мл течна сметана
  • 2 с.л. нишесте (натурално царевично)
  • 60 мл прясно мляко

Меси се меко тесто. Заделя се малко за настъргване отгоре (оставя се във фризера за 15-20 минути), а останалото се разстила във форма за пай.
Сметаната се слага в тенджерка да заври, заедно със ситно нарязания локум. Бърка се непрекъснато докато се стопи локума. Разтваряме нишестето в млякото и прибавяме по малко към сметаната, докато се сгъсти на крем. Оставяме да изстине. Изсипваме върху тестото. Отгоре настъргваме заделеното тесто. Печем на силна фурна до порозовяване. Като изстине поръсваме с пудра захар.