sábado, 15 de septiembre de 2012

Понички (donuts)




500 гр. брашно
100 гр. захар
25 гр. мая ( 1 кубче)
250 мл. прясно мляко
1 яйце
80 гр.  масло или маргарин
щипка сол

Разтваряме маята в топлото мляко. Разтопяваме маслото и от всички продукти месим много меко тесто. Оставяме го около 45 минути да втаса. Точим на кора с дебелина около 1см и с чаша изрязваме големи кръгчета, а с по-малка формичка изрязваме дупките на понничките. Нареждаме поничките в тава и ги оставяме да втасат около 30 минути. Пържим на слаб огън.



Част от изстиналите понички покриваме с разтопен на водна баня шоколад. Другата част покриваме с глазура,приготвена от 1 ч.л. мед , 2 с.л. пудра захар и 2с.л. гореща вода.