domingo, 30 de septiembre de 2012

Руло с фъстъчено масло



За блата 

4 яйца
9 с.л. захар
9 с.л. брашно
ванилия

За крема

150 гр. меко масло
150 гр. фъстъчено масло
3 с.л. пудра захар
100 гр. черен шоколад

За блата разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме пресятото брашно и ванилията. Изсипваме сместа в тава ,покрита с хартия за печене , и печем на 180С около 20 минути. Топлия блат слагаме върху влажна кърпа и го навиваме на руло,заедно с кърпата. Оставяме така да престои около 10 минути, развиваме го и го оставяме да изстине.
За крема разбиваме маслото със захарта до получаване на пухкав крем. Прибавяме фъстъченото масло и разтопения на водна баня шоколад. Бъркаме до получаване на еднородна смес.
Намазваме изстиналия блат с крема и навиваме на руло.