domingo, 2 de septiembre de 2012

Картофено руло




1.5 кг картофи
3 яйца
3 с.л. масло
1/2 ч.ч галета
1 глава лук
5 сварени яйца
3-4 кисели краставички
2 сварени моркова
царевица от консерва
бекон
кашкавал
сол, черен пипер , чубрица

Сваряваме картофите и ги намачкваме. Прибавяме 2 яйца и 1 белтък ( жълтъка оставяме за намзване на рулото), маслото, ситно нарязания лук , галетата и подправки. Омесваме тесто и го разстиламе върху кухненско фолио. Нареждаме цели сварени яйца, морковите, киселите краставички, нарязания бекон и царевицата. Оформяме руло , намазваме го със жълтъка и поръсваме обилно  настърган кашкавал. Печем в намазнена тава на 220С около  25-30 минути.