jueves, 26 de abril de 2012

Торта с кондензирано мляко / Tarta de leche condensada




  • 150гр. бисквити
  • 2с.л. разтопено масло
  • 500мл течна сметана
  • 2с.л. захар
  • 400гр кондензирано мляко
  • кокос,ванилия
  • 1 шоколад
  • ягоди
  • 2 пакетчета желатин(20гр)

Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното масло.Разстилат се в тортен форма и се притискат хубаво,да се получи блат.
Разбиваме сметаната със захарта.Прибавяме кондензираното мляко,кокоса и ванилията.Прибавяме желатина,приготвен по стандартния начин.Изсипваме крема върху бисквитения блат.Разтопяваме шоколада на водна баня.Първо потапяме всяка ягода в него и останалото изсипваме върху белия крем.Оставяме в хладилника 1-2 часа да стегне и след това нареждаме шоколадовите ягоди отгоре.






INGREDIENTES

·         Para la base: 150 gr. de galletas María, 75 gr. de mantequilla
·         Para el relleno: ½ litro de nata líquida, 1 lata de leche condensada pequeña(370 gr.), 5-7 hojas de gelatina neutra,vainilla, coco rallado
PREPARACIÓN
1.     Moler las galleta muy bien y mezclar con la mantequilla derretida. Extender sobre un molde.
2.     Montar la nata y añadir la leche condensada.
3.     En medio vaso de leche diluir la gelatina, que previamente habremos tenido en remojo en agua fría. Escurrir bien y templar un poquito en la leche. Añadir a la mezcla de nata y la leche condensada.
4.     Mezclar bien con el batidor de varillas y verter sobre el molde que ya hemos preparado con la base de galletas.
5.     Meter en la nevera durante 5 ó 6 horas hasta que cuaje.
6.     Decorar al gusto.