martes, 24 de abril de 2012

3 в 1 - пица, хот дог и пай



За тестото:
250 мл хладка вода,
1пакетче суха мая (7 г), 1 ч.л.захар,
1 ч.л.сол,
4-5 с.л.зехтин или олио,
около 500 г брашно,
За плънката
3 кренвирша
За пълнежа: 150гр. бекон или шунка,
200 г кашкавал, 2 шепи нарязани маслини,
5 с.л.заквасена сметана, 2 яйца,
2 с.л.доматено пюре(лютеница),
риган, чубрица,
черен пипер, мащерка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтваряме маята във вода. Пресяваме брашното, правим кладенче и изсипваме олиото. Добавяме солта, захарта и накрая разтворената мая. Месим меко тесто и го оставяме да втаса. След това отрязваме 1/3 от него. Намазваме дъното на тава (диаметър 24 см) с олио. Разстиламе парчето тесто с намазани с олио ръце, а останалото разделяме на три. Разточваме всяка част на правоъгълник 25-30 см. Слагаме кренвирш и увиваме с тесто. Режем парчета, колкото е висока тавата. Подреждаме ги до стените с разреза нагоре.
Смесваме доматеното пюре с настъргания домат. Добавяме риган, черен пипер, чубрица. Разбъркваме и с тази смес намазваме тестото в тавата. Нарязваме филето, настъргваме кашкавала, разбиваме яйцата и леко ги посоляваме. Смесваме ги и добавяме маслините и сметаната. Слагаме 1 ч.л. чубрица, 1 ч.л. черен пипер и 2 щипки мащерка. Разбъркваме и изсипваме върху доматеното пюре. Слагаме във фурната на 180 градуса, докато се изпече хубаво тестото, в което са обвити кренвиршите. Чакаме да се охлади около 10 мин, нарязваме я и сервираме.