domingo, 12 de agosto de 2012

Торта с орехови блатове





За блатовете :

10 яйца
150 гр. захар
200 гр. брашно
200 гр. смлени орехи
ром


За крема :

600 мл прясно мляко
4 жълтъка
4 с.л. брашно
300 гр. масло
200 гр. захар
1 бял шоколад
ванилия

Белтъците и жълтъците се разделят. Жълтъците с 2/3 от захарта се разбиват до побеляване. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар, прибавят се жълтъците, орехите, брашното и рома. Сместа се разделя на 3 части, и се изпичат 3 блата, в умерена фурна.

Маслото се разбива с половината захар до побеляване. Брашното се разтваря в малко прясно мляко и се прибавят жълтъците. Слагаме останалото мляко и захарта на котлона да заври и прибавяме разтвореното брашно. Бъркаме докато се сгъсти. Махаме от котлона и прибавяме начупения шоколад. Оставяме крема да изстине напълно и прибавяме масления крем. Разбъркваме добре.

Всеки блат се сиропира много леко и се намазва с крем. Отвън тортата също се маже с крема и се украсява по желание.