jueves, 8 de mayo de 2014

Питка с плънка



500 гр. брашно
300 мл. топла вода
1 кубче мая (25 гр.)
3 с.л.л олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

доматено пюре
кашкавал
кренвирши
бекон

1 жълтък за намазване

Разтваряме маята в топлата вода. Пресяваме брашното и правим кладенче , в което изсипваме водата с маята, солта, захарта и олиото. Месим меко тесто и го оставяме за 20 минути да удвои обема си. Точим на кора с дебелина 1.5см .Мажем с доматеното пюре , и разпределяме нарязаните на дребно кашкавал , кренвирши и бекон. Навиваме на руло. Режем на парчета и нареждаме в намазнена тава.  Намазваме с жълтък и поръсваме  с настърган кашкавал. Печем на 200С  около 30 минути.