sábado, 17 de agosto de 2013

Цветна торта



За блатовете (3 бр). 

6 яйца
12 с.л. захар
12 с.л. брашно
12 с.л. олио
ванилия
1/2 пакетче бакпулвер

За крема 

500 мл течна сметана
1 консерва кондензирано мляко (394 гр.)
250 гр сирене Крема
2 с.л. захар
ванилия 
1 пакетче желатин
сладкарски бои 

За сиропиране

300 мл прясно мляко
3 с.л. захар
ванилия 

За покриване на тортата 

1 белтък
200- 250 гр пудра захар
2-3 капки лимонов сок

За измазване на тортата от страни

2 пакетчета крем горски плодове на Др. Йоткер
500 мл прясно мляко
5 с.л. захар

Разбиваме яйцат със захарта до побеляване. Прибавяме останалите продукти и разбиваме хубаво. Разделяме сместа на 3 и изпичаме 3 блата. Пече се на 200С около 10-15 минути. Оставяме да изстинат.

Разбиваме сметаната със захарта. Отделно разбиваме сиренето Крема с кондензираното мляко и ги прибавяме към сметаната. Разтопяваме желатина според указанията и го добвяме към крема. Накрая слагаме и ванилията. Разделяме крема на 2 и всяка част оцветяваме в различен цвят ( аз използвах розова и оранжева боя). 

Слагаме на котлона 3 с.л. захар да се карамелизират и прибавяме прясното мляко и ванилията. Бъркаме докато се разтопи карамела. 
С горещото мляко сиропираме първия блат и слагаме половината от крема ,оцветен по желание ( при мен в оранжево) . Отгоре слагаме втория блат , пак сиропираме и слагаме другата половина от крема  ( при мен розов ) и покриваме с третия блат. Оставяме в хладилника. 
Разбиваме белтъка с пудрата захар и лимоновия  сок, до получаване на гъст айсинг. С него покриваме тортата и оставяме в хладилника за няколко часа. Приготвяме крема горски плодове според указанията на пакета и с него измазваме тортата отстрани.
Украсяваме по желание. Аз украсих с цветя направени от марципан Варна.