lunes, 31 de diciembre de 2012

Рула от кайма във винен сос



600 гр кайма смес
2 яйца
1 глава лук
4 с.л. галета
сол ,черен пипер
червен пипер, чесън на прах
чубрица , къри


1 глава лук
250 мл вода
250 мл червено вино
сол, черен пипер
2-3 с.л. олио

Омесваме каймата със ситно нарязания лук ,яйцата ,галетата и подправките. Оставяме я в хладилника за 1-2 часа. Оформяме 3 рула и ги запържваме в олиото. Изваждаме ги и в същото олио запържваме лука. Когато стане златист ,слагаме рулата  и ги заливаме с водата и виното. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме ястието да ври 35 минути , като обръщаме рулата 1-2 пъти. Сервираме с гарнитура по желание.