viernes, 12 de octubre de 2012

Пастички с домашен течен шоколад (за 4бр.)




За блата
4 яйца
9 с.л. захар
9 с.л. брашно
ванилия

За шоколада
120 гр. захар
100 гр. масло
130 гр. сухо мляко
60 мл. гореща вода
3 с.л. какао

За сиропа
100 мл прясно мляко
1 с.л захар
ванилия

За карамела
3 с.л. захар
1 ч.л. вода
1 к.л. масло


За блата - разбиваме белтъците на сняг с половината захар. Отделно разбиваме жълтъците с останалата захар и ванилията. Прибавяме брашното и белтъците и разбъркваме добре. Изсипваме сместа в тава ,покрита с хартия за печене и печем 25 минути на 190С. Изваждаме готовия блат и оставяме да изстине.

За шоколада - слагаме в блендер мекото масло и захарта.Добавяме горещата вода и разбиваме хубаво. Прибавяме сухото мляко и какаото и продължаваме да разбиваме докато се разтопи захарта.

За сиропа - карамелизираме захарта и прибавяме прясното мляко. Бъркаме докато карамела се разтвори напълно.

За карамела - слагаме всички продукти в малък съд на котлона и бъркаме до получаване на светъл карамел.

Сглобяване -  разрязваме блата на 4 еднакви правоъгълника.Едната част покриваме с карамела и разрязваме на 4 преди да е изстинал. В чиния слагаме   първия правоъгълник от блата  и го намазваме с 1/3 от крема. Слагаме втория ,сиропираме и пак намазваме с крем.Отгоре слагаме третата част и сиропираме леко. Разрязваме на 4 пастички и върху всяка слагаме по едно карамелизирано "капаче".