martes, 4 de septiembre de 2012

Сладкиш с орехи и мед





За тестото
230 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
120 гр. масло
3 жълтъка
1/2 ч.ч. захар
ванилия

За пълнежа
3 с.л. мед
3 с.л. масло
1/2 ч.ч. счукани орехи
1 с.л. захар
канела

3 белтъка
4 с.л. захар
4 с.л. смлени орехи


От продуктите за тестото омесваме меко тесто.Разточваме го на кора с дебелина 1см и го слагаме във форма за торта, като тестото трябва да покрива и 1/2см от стените на формата. Слагаме да се пече на 220С около 10 минути.
Смесваме меда с маслото. Отделно смесваме орехите, захарта и канелата. Върху полуизпеченето тесто намазваме меда с маслото и отгоре поръсваме ореховата смес.
Разбиваме белтъците на сняг със захарта. Прибавяме смлените орехи и леко объркваме с дървена лъжица. Изсипваме сместа върху орехите и печем на 150С(само горно печене на фурната) ,до готовност на белтъците. Изчакваме да изстине напълно и нарязваме.