domingo, 23 de septiembre de 2012

Кренвиршки




Продукти за 10бр.

150 мл. топло прясно мляко
1 яйце + 1 жълтък за намазване
2 ч.ч. брашно
1 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пакетче суха мая
10 бр. кренвирши
кашкавал

Разбъркваме прясното мляко със захарта ,маята и 1с.л. брашно. Пресяваме брашното и оформяме кладенче. Изсипваме млякото с маята и прибавяме останалите продукти. Замесваме меко тесто. Оставяме го да си почине около 30 минути. Разточваме го на правоъгълна кора с дебелина 0.5 см. Разрязваме на 10 части и оформяме кренвиршките. Намазаваме ги с яйце и поръсваме с кашкавал. Печем в набрашнена тава на 200С около 25-30 минути.