jueves, 27 de septiembre de 2012
Бутерки с месо и яйце
500 гр. бутер тесто
400 гр. свинско месо
1 стрък праз
2-3 с.л. олио
сол ,черен пипер, червен пипер , кимион
4 сварени яйца
1 жълтък за намазване
кашкавал
Нарязваме свинското месо на много ситно и го запържваме в олиото. Добавяме ситно нарязания праз и подправките. Пържим до омекване на месото. Сварените яйца разрязваме на половинки. Бутер тестото нарязваме на 8 правоъгълника с големина 10х10 см и в средата на всяка част слагаме от месото и по половин яйце. Затваряме бутерките ,нареждаме ги в тава и ги намазваме със жълтъка. Отогре поръсваме с настърган кашкавал. Печем на 200С около 20 минути.