За блата-
6 яйца
150 гр. меко масло
200 гр. захар
150 гр. черен шоколад
130 гр. брашно
4 с.л. какао
2 ванилии
За шоколадовата. глазура-
200 гр. млечен шоколад
50 мл прясно мляко
1 с.л. масло
кокос, плодове по желание
Шоколада се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади . Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват с малко захар и се оставят в хладилника. Маслото и останалата захар се разбиват на пухкав крем. Към тях се прибавят един по един жълтъците. Пресяваме брашното и какаото и ги прибавяме към маслената смес, заедно с разтопения шоколад. Разбиваме добре. На края прибавяме и разбитите белтъци. Разбъркваме добре и изсипваме в тава. Печем на 190С около 40-45 минути. Оставяме блата да изстине.
Сиропираме по желание с прясно мляко или компот.
Разтопяваме млечния шоколад с маслото и прясното мляко на водна баня. Заливаме сиропирания блат и оставяме да изстине.
Украсяваме по желание.