За блата - 250гр меки бисквити
100 гр меко масло
За крема - 500гр течна сметана
3 белтъка
200 гр крема сирене
200 гр захар
250 гр замразени горски плодове
100 мл. прясно мляко
ванилия
3 пакетчета желатин
За декориране - шоколад , фъстъчен крокант
Смесваме смлените бисквити и мекото масло.Изсипваме в тортена форма и притискаме хубаво,до оформяне на блат.Оставяме в хладилника да стегне.
Накисваме желатина в малко вода да набъбне.Затопляме прясното мляко и разтваряме желатина в него.Слагаме плодовете с 1/3 от захарта в тенджерка на котлона да заври.Пасираме и прецеждаме.Оставяме малко да изстине.Разбиваме белтъците с 1/3 от захарта ,на сняг и ги оставяме в хладилника.Разбиваме сметаната с 1/3 от захарта и прибавяме крема сиренето.Изсипваме охладените плодове.Прибавяме белтъците и желатина.Готовия крем изсипваме върху бисквитения блат и оставяме за 8ч в хладилника.
Изваждаме тортата от формата,като използваме намокрен нож,за отделянето й от стените на ринга.Отвън декорираме с крокант.Отгоре настъргваме шоклад и украсяваме със сметана.