|
Прясното мляко, маслото и захарта слагаме в тенджера на котлона. Отделно разбиваме жълтъците с царевичното нишесте и 3-4 с.л. прясно мляко, да стане на рядка каша. Изсипваме във врящото мляко и бъркаме до сгъстяване. Прибавяме кокоса и оставяме да изстине напълно.
Смесваме сметаната с млечния крем (ако е рядко може да се добави пакетче желатин приготвено по стандартния начин).
В тортена форма слагаме 1 блат сиропираме по желание със захарен сироп, или подсладено прясно мляко, или компот. Аз сиропирам с подсладено прясно мляко. Мажем с крема. Отгоре слагаме другия блат и така до изчерпване на продуктите. Най-горния блат не се сиропира.
Приготвяме шоколадовата глазура, като слагаме на водна баня млечния шоколад, сметаната и маслото. Като се разтопят, заливаме блата и оставяме в хладилника за 3-4 часа да се стегне. Отгоре украсяваме по желание.