3бр. готови блатове
За крема :
500мл течна сметана
100гр. бял шоколад
850мл прясно мляко
6с.л. царевично нишесте
4 жълтъка
1 1/2 ч.ч. захар
100гр кокос
100гр масло
3-4 листа желатин
Загряваме сметаната(но не да завира) и в нея разтопяваме белия шоколад.Оставяме 4-5 часа в хладилника да изстине.След това разбиваме на крем.
Прясното мляко,маслото и захарта слагаме в тенджера на котлона.Отделно разбиваме жълтъците с царевичното нищесте и 3-4с.л. прясно мляко,да стане на рядка каша.Изсипваме във врящото мляко и бъркаме до сгъстяване.Прибаваме кокоса и оставяме да изстине напълно.
Смесваме сметаната с млечния крем.Ако е необходимо добавяме желатин.
В тортена форма слагаме първия блат,сиропираме леко със захарен сироп.Отгоре слагаме 1/3 от крема.И така до като сложим всички блатове.Най-горния блат не се сиропира.Покрива се с разтопен на водна баня шоколад и малко масло.Украсява се по желание.