lunes, 8 de octubre de 2012

Лесен сладкиш със шоколадова глазура




5 яйца
0.5 л. прясно мляко
6-7 с.л. захар
8 с.л. брашно
ванилия

150 гр шоколад
150гр масло
2-3 с.л. прясно мляко


Разбиваме белтъците на сняг с половината захар. Отделно разбиваме  жълтъците с останалата захар. Прибавяме прясното мляко , ванилията и брашното. Накрая прибавяме белтъците и разбъркваме добре сместа. Изсипваме в тавичка покрита с хартия за печене .Печем на 200С около 35-40 минути , като след първите 15 минути покриваме тавата с хартия или фолио за да не изгори отгоре.
Разтопяваме маслото , шоколада и прясното мляко на водна баня и с получената глазура заливаме изстиналия сладкиш. Оставяме да се охлади напълно.