sábado, 4 de agosto de 2012

Торта с бишкоти





1 пакет бишкоти
300мл. прясно мляко
3 с.л. какао
3-4 с.л. Бейлис (може и друг ликьор)

1 консерва кондензирно мляко (390гр)
125 гр. сирене "Крема"
500 мл. течна сметана
2 с.л. захар
100гр. бял шоколад
ванилия
1п. желатин

Разбиваме сметаната със захарта.В отделен съд разбиваме кондензираното мляко , крема сиренето,разтопения бял шоколад и ванилията. Прибавяме и разбитата сметана. Разтваряме желатина в малко вода и го разтопяваме на водна баня.Прибавяме го към крема.
Затопляме прясното мляко и в него разтваряме какаото и ликьора. Напояваме всяка бишкотка в млякото и ги нареждаме в правоъгълна форма. Изсипваме половината крем. Отгоре слагаме още един ред бишкоти и завършваме с останалия крем. Оставяме в хладилника да стегне за 2-3 часа и отгоре украсяваме с настърган шоколад.