За блата:
5 яйца
225 гр. майонеза
400 гр. настърган кашкавал
черен пипер
За плънката:
600 гр. кайма
1/2 глава лук
1 яйце
сол, черен пипер, чубрица, червен пипер
2 кренвирша
Смесваме всички продукти за блата и получената смес изсипваме в тава , покрита с хартия за печене. Печем на 220С , около 20 минути. Изваждаме тавата от фурната и оставяме блата леко да се охлади.
През това време омесваме каймата с яйцето и подправките, и я разпределяме равномерно върху кашкаваления блат. Слагаме двата кренвирша върху каймата.
Навиваме на руло. Рулото увиваме първо с хартията върху ,която сме опекли блата и след това с алуминиево фолио. Слагаме в тавата и печем на 220С около 30-35 минути.