250 гр. бисквити
3 с.л. брашно
3 с.л. нишесте ванилия
5 с.л. какао
600мл. + 300 мл. прясно мляко
400 мл течна сметана
130 гр. масло
1 ч.ч. захар
200 гр. шоколад
120 гр. масло
100 мл .течна сметана
Начупете бисквитите и ги смесете с брашното , нишестето и какаото. Залейте ги с 300 мл. студено прясно мляко и бъркайте до получаване на гъста каша.
Смесете сметаната със 600 мл. прясно мляко ,захарта и маслото и сложете на котлона. Като заври , изсипете бисквитената смес и бъркайте до сгъстяване. Получената смес изсипете в тортена форма и оставете на хладно за 2-3 часа.
Шоколада , маслото и сметаната разтопете в МВ и бъркайте докато получите хомогенна смес. Залейте сладкиша с получената глазура и оставете още няколко часа в хладилника.