martes, 19 de marzo de 2013

Домашна торта с пудинг "Ванилия"



За блатовете:
2 яйца
1 бакпулвер
16 с.л. захар
220 мл. прясно мляко
360 гр. брашно
ванилия

Разбиваме белтъците с част от захарта, на сняг. Отделно разбиваме останалите продукти до получаване на хомогенна смес. Прибавяме белтъците и объркваме хубаво. Изсипваме в тава ,покрита с хартия за печене и печем на 200С около 30 минути. След като изстине ,разрязваме блата на две.

За крема :
1 литър прясно мляко
2 пакетчета пудинг "Ванилия"
250 гр. захар
4 жълтъка
200 гр. масло

Слагаме 800 мл. прясно мляко в тенджера,заедно със захарта и маслото,  да заври. Разбъркваме жълтъците с останалото прясно мляко и пудинга и ги прибавяме към врящото мляко. Бъркаме докато се сгъсти. Сваляме от котлона и оставяме крема да изстине.

За сиропа :
4 с.л. захар
250 мл.  вода


За шоколадовата глазура

200 гр. млечен шоколад
100 гр. масло
2 с.л. прясно мляко

Сглобяване на тортата:  Слагаме единия блат в тортена форма и го сиропираме със захарния сироп. Отгоре изсипваме крема и слагаме втория блат. Сиропираме леко и покриваме със шоколадовата глазура. Оставяме в хладилника за 1-2 часа.