jueves, 8 de mayo de 2014
Питка с плънка
500 гр. брашно
300 мл. топла вода
1 кубче мая (25 гр.)
3 с.л.л олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
доматено пюре
кашкавал
кренвирши
бекон
1 жълтък за намазване
Разтваряме маята в топлата вода. Пресяваме брашното и правим кладенче , в което изсипваме водата с маята, солта, захарта и олиото. Месим меко тесто и го оставяме за 20 минути да удвои обема си. Точим на кора с дебелина 1.5см .Мажем с доматеното пюре , и разпределяме нарязаните на дребно кашкавал , кренвирши и бекон. Навиваме на руло. Режем на парчета и нареждаме в намазнена тава. Намазваме с жълтък и поръсваме с настърган кашкавал. Печем на 200С около 30 минути.