jueves, 31 de octubre de 2013
Свински език в гювече
За 4 гювечета :
6 свински езика
350 гр. гъби
1 праз
1 червена чушка
200 гр кашкавал
4 яйца
соев сос
доматено пюре или лютеница
сол , черен пипер
100 гр. масло
Сваряваме езиците и ги обелваме. Нарязваме гъбите и чушката на едро, а праза на ситнo . В тиган разтопяваме маслото и запържваме зеленчуците. Прибавяме нарязаните езици и доматеното пюре. Подправяме със соев сос , черен пипер и сол . Разпределяме сместа в гювечетата и им слагаме капаците . Печем на 220С около 35-40 минути. Отваряме гювечетата , поръсваме с кашкавал и счупваме по 1 яйце във всяко . Запичаме за 5 минути без капак.