За блатовете (3 бр).
6 яйца
12 с.л. захар
12 с.л. брашно
12 с.л. олио
ванилия
1/2 пакетче бакпулвер
За крема
500 мл течна сметана
1 консерва кондензирано мляко (394 гр.)
250 гр сирене Крема
2 с.л. захар
ванилия
1 пакетче желатин
сладкарски бои
За сиропиране
300 мл прясно мляко
3 с.л. захар
ванилия
За покриване на тортата
1 белтък
200- 250 гр пудра захар
2-3 капки лимонов сок
За измазване на тортата от страни
2 пакетчета крем горски плодове на Др. Йоткер
500 мл прясно мляко
5 с.л. захар
Разбиваме яйцат със захарта до побеляване. Прибавяме останалите продукти и разбиваме хубаво. Разделяме сместа на 3 и изпичаме 3 блата. Пече се на 200С около 10-15 минути. Оставяме да изстинат.
Разбиваме сметаната със захарта. Отделно разбиваме сиренето Крема с кондензираното мляко и ги прибавяме към сметаната. Разтопяваме желатина според указанията и го добвяме към крема. Накрая слагаме и ванилията. Разделяме крема на 2 и всяка част оцветяваме в различен цвят ( аз използвах розова и оранжева боя).
Слагаме на котлона 3 с.л. захар да се карамелизират и прибавяме прясното мляко и ванилията. Бъркаме докато се разтопи карамела.
С горещото мляко сиропираме първия блат и слагаме половината от крема ,оцветен по желание ( при мен в оранжево) . Отгоре слагаме втория блат , пак сиропираме и слагаме другата половина от крема ( при мен розов ) и покриваме с третия блат. Оставяме в хладилника.
Разбиваме белтъка с пудрата захар и лимоновия сок, до получаване на гъст айсинг. С него покриваме тортата и оставяме в хладилника за няколко часа. Приготвяме крема горски плодове според указанията на пакета и с него измазваме тортата отстрани.Украсяваме по желание. Аз украсих с цветя направени от марципан Варна.