lunes, 27 de mayo de 2013

Целувчени гнезда с ягоди



4 белтъка
1 ч.ч. захар
1 с.л. брашно
1 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.л. сол
ванилия 

Крем "Горски плодове" на д-р Йоткер
250 мл. прясно мляко
3 с.л. захар

250 мл. сметана
2 с.л. пудра захар

150 гр ягоди
1 с.л. захар
топинг шоколад

Разбиваме белтъците със захарта . Прибавяме лимоновия сок, солта и ванилията и бъркаме до получаване на твърд крем. Накрая прибавяме брашното. Върху пекарска хартия с химикал очертаваме 8 кръгчета и върху тях със шприц разпределяме белтъчното тесто. Печем на 120С около 60-75 минути. Оставяме да изситнат във фурната.
Приготвяме крема на д-р Йоткер според указанията на пакетчето. Отделно разбиваме сметаната със захарта. Оставяме двата крема в хладилника.
Изчистваме и нарязваме ягодите на парчета и ги поръсваме със захарта. Оставяме за 1-2 часа в хладилника. 
Пастичките се сглобяват 2 часа преди сервиране,като върху всяка тарта се слага първо от крема на д-р Йоткер и върху него се нареждат ягоди. Отгоре се шприцова сметана и се украсява с топинг шоколад. Оставят се в хладилника.